Foraje pompe de căldură

Forajele geotermale sunt foraje realizate la o anumită adâncime (stabilită pe baza unor calcule), prin care pompele de caldură fac un transfer de energie cu pământul, prin intermediul unor țevi de polietilenă. Forajele geotermale sunt puțuri care sunt forate în pământ pentru a extrage energie termică. Energia termică este apoi folosită pentru a încălzi și răci locuințele.

Cuprins

Soluție eficientă și ecologică pentru încălzirea și răcirea locuințelor

Forajele geotermale sunt o soluție eficientă și ecologică pentru încălzirea și răcirea locuințelor. Ele funcționează prin transferul de energie termică de la pământ la interiorul clădirii, folosind pompe de căldură.

Cum funcționează?

Pompele de căldură sunt dispozitive care pot transfera căldura de la o sursă de joasă temperatură la o sursă de înaltă temperatură. În cazul forajelor geotermale, sursa de joasă temperatură este pământul, care are o temperatură constantă pe tot parcursul anului.

Căldura din pământ este transferată în interiorul clădirii prin intermediul unor țevi de polietilenă care sunt introduse în pământ la o anumită adâncime. În timpul iernii, căldura din pământ este folosită pentru a încălzi aerul și apa din interiorul clădirii. În timpul verii, căldura din pământ este folosită pentru a răci aerul și apa din interiorul clădirii.

Avantajele forajelor geotermale:

  • Eficiență ridicată: forajele geotermale pot avea o eficiență de până la 400%, ceea ce înseamnă că pentru fiecare kW consumat de pompă de căldură, se obține 4 kW de căldură.
  • Costuri reduse de energie: forajele geotermale pot reduce semnificativ costurile de energie pentru încălzire și răcire.
  • Confort termic îmbunătățit: forajele geotermale pot asigura o temperatură constantă în interiorul clădirii, indiferent de anotimp.
  • Emisii reduse de gaze cu efect de seră: forajele geotermale nu emit gaze cu efect de seră, ceea ce le face o soluție ecologică pentru încălzirea și răcirea locuințelor.

Parteneriate de încredere cu clienți de prestigiu

Colaborăm de mai mulți ani firme experimentate pentru montarea și punerea în funcțiune a pompelor de căldură. Printre clienții noștri se numără companii și instituții prestigioase, cum ar fi Romkatel, Lidl, Ambasada Germaniei de la București și Institutul Național pentru Fizica și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”.

Solicită ofertă de preț